BergHOFF Koekenpannen
De keukens van vandaag zitten vol met gespecialiseerde hulpmiddelen die het koken sneller en gemakkelijker maken. Maar als je het goed bekijkt, is bijna elk gereedschap uitgevonden om een ander apparaat te vervangen. Neem bijvoorbeeld de koekenpan. Berghoff maakt al gietijzeren koekenpannen sinds de oprichting van het bedrijf in 1887. Hoewel ze die vandaag de dag nog steeds produceren, hebben ze ook koekenpannen geïntroduceerd die aan moderne behoeften voldoen: Het lijdt geen twijfel dat gietijzer een van de nuttigste soorten kookgerei blijft. Het is duurzaam en kan worden gebruikt op bijna alle soorten fornuizen, inclusief inductiekookplaten. Het houdt de warmte goed vast, zodat het minder tijd kost om voor te verwarmen en daarna weer af te koelen. En het verdeelt de warmte gelijkmatig, zodat voedsel niet aanbrandt of op sommige plekken rauw blijft, zoals kan gebeuren met antiaanbaklagen.
Geschiedenis van de koekenpan
Het is moeilijk te zeggen waar koekenpannen precies vandaan komen, hoe ze zijn uitgevonden, of zelfs waar ze precies vandaan komen. De vroegste pannen waren van koper en hadden een platte bodem. Eén theorie is dat het eigenlijk maatpannen waren die werden gebruikt om bijvoorbeeld water te koken voor thee. Andere theorieën beweren dat deze pannen werden gebruikt om stukjes vis of andere kleine voorwerpen, zoals eieren, boven een open vuur te bakken. De eerste pannen waren ovaal of rond.
De eerste koekenpannen die leken op wat wij nu gebruiken waren van gietijzer. Het grote voordeel van gietijzer is dat het de warmte gelijkmatig verdeelt, zodat voedsel gelijkmatiger gaar wordt. En het gaat lang mee als het goed wordt onderhouden. Gietijzeren koekenpannen zijn nog steeds heel gewoon, maar ze worden vaak gekruid met olie, zodat ze kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten voedsel.
Vandaag de dag
De gietijzeren koekenpannen van Berghoff worden nu gemaakt met een mengsel van gietijzer en aluminium. Dit maakt de koekenpannen lichter, gemakkelijker te onderhouden en antikleefbaar. Tegelijkertijd zijn de twee materialen ook ideaal voor een gelijkmatige warmteverdeling. De gietijzeren braadpannen van Berghoff zijn voorgezouten en dus gemakkelijk te reinigen. Ze kunnen worden gereinigd met een vochtige doek, in de vaatwasser of op het fornuis om te weken. Ze zijn ook vaatwasmachinebestendig!
Berghoff anti-aanbak koekenpannen
Een koekenpan met antiaanbaklaag is geweldig voor voedsel zoals eieren, pannenkoeken of gebakken champignons, waarbij het voedsel gemakkelijk aan de pan blijft plakken. Het voordeel van een anti-aanbakpan is dat het voedsel er niet aan blijft plakken, dus het is heel gemakkelijk schoon te maken. Het nadeel is dat sommige recepten niet werken in een anti-aanbakpan en andere wel werken maar minder lekker smaken. De beste anti-aanbak koekenpannen zijn gemaakt van keramiek of koolstof. Keramiek is erg populair, maar het is ook erg gevoelig voor extreme hitte, dus niet te gebruiken op hoog vuur. Carbon is veel hittebestendiger en dus veiliger. Sommige anti-aanbak koekenpannen hebben een coating die ze anti-aanbak maakt, maar deze coating breekt gemakkelijk af na verloop van tijd. Andere koekenpannen hebben een speciale antiaanbaklaag van materialen die veilig zijn voor voedsel.
Conclusie
Een koekenpan is een veelzijdig keukengereedschap dat voor alles kan worden gebruikt, van het snel bereiden van spek en eieren tot langzaam gegaarde stoofpotten en sauzen. De beste koekenpannen zijn gemaakt van materialen die niet reactief, hittebestendig en antiaanbakbaar zijn.
Koekenpannen zijn verkrijgbaar in een groot aantal materialen, van gietijzer tot koper, en met verschillende coatings. Welk type koekenpan u ook kiest, het is belangrijk deze goed te onderhouden om er het beste uit te halen.
Deliverytime
- Snelle levering
- Gratis verzending vanaf €75
- Niet goed? Geld terug!
Deliverytime
Overige categorieën in Koekenpannen
BergHOFF Koekenpannen
De keukens van vandaag zitten vol met gespecialiseerde hulpmiddelen die het koken sneller en gemakkelijker maken. Maar als je het goed bekijkt, is bijna elk gereedschap uitgevonden om een ander apparaat te vervangen. Neem bijvoorbeeld de koekenpan. Berghoff maakt al gietijzeren koekenpannen sinds de oprichting van het bedrijf in 1887. Hoewel ze die vandaag de dag nog steeds produceren, hebben ze ook koekenpannen geïntroduceerd die aan moderne behoeften voldoen: Het lijdt geen twijfel dat gietijzer een van de nuttigste soorten kookgerei blijft. Het is duurzaam en kan worden gebruikt op bijna alle soorten fornuizen, inclusief inductiekookplaten. Het houdt de warmte goed vast, zodat het minder tijd kost om voor te verwarmen en daarna weer af te koelen. En het verdeelt de warmte gelijkmatig, zodat voedsel niet aanbrandt of op sommige plekken rauw blijft, zoals kan gebeuren met antiaanbaklagen.
Geschiedenis van de koekenpan
Het is moeilijk te zeggen waar koekenpannen precies vandaan komen, hoe ze zijn uitgevonden, of zelfs waar ze precies vandaan komen. De vroegste pannen waren van koper en hadden een platte bodem. Eén theorie is dat het eigenlijk maatpannen waren die werden gebruikt om bijvoorbeeld water te koken voor thee. Andere theorieën beweren dat deze pannen werden gebruikt om stukjes vis of andere kleine voorwerpen, zoals eieren, boven een open vuur te bakken. De eerste pannen waren ovaal of rond.
De eerste koekenpannen die leken op wat wij nu gebruiken waren van gietijzer. Het grote voordeel van gietijzer is dat het de warmte gelijkmatig verdeelt, zodat voedsel gelijkmatiger gaar wordt. En het gaat lang mee als het goed wordt onderhouden. Gietijzeren koekenpannen zijn nog steeds heel gewoon, maar ze worden vaak gekruid met olie, zodat ze kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten voedsel.
Vandaag de dag
De gietijzeren koekenpannen van Berghoff worden nu gemaakt met een mengsel van gietijzer en aluminium. Dit maakt de koekenpannen lichter, gemakkelijker te onderhouden en antikleefbaar. Tegelijkertijd zijn de twee materialen ook ideaal voor een gelijkmatige warmteverdeling. De gietijzeren braadpannen van Berghoff zijn voorgezouten en dus gemakkelijk te reinigen. Ze kunnen worden gereinigd met een vochtige doek, in de vaatwasser of op het fornuis om te weken. Ze zijn ook vaatwasmachinebestendig!
Berghoff anti-aanbak koekenpannen
Een koekenpan met antiaanbaklaag is geweldig voor voedsel zoals eieren, pannenkoeken of gebakken champignons, waarbij het voedsel gemakkelijk aan de pan blijft plakken. Het voordeel van een anti-aanbakpan is dat het voedsel er niet aan blijft plakken, dus het is heel gemakkelijk schoon te maken. Het nadeel is dat sommige recepten niet werken in een anti-aanbakpan en andere wel werken maar minder lekker smaken. De beste anti-aanbak koekenpannen zijn gemaakt van keramiek of koolstof. Keramiek is erg populair, maar het is ook erg gevoelig voor extreme hitte, dus niet te gebruiken op hoog vuur. Carbon is veel hittebestendiger en dus veiliger. Sommige anti-aanbak koekenpannen hebben een coating die ze anti-aanbak maakt, maar deze coating breekt gemakkelijk af na verloop van tijd. Andere koekenpannen hebben een speciale antiaanbaklaag van materialen die veilig zijn voor voedsel.
Conclusie
Een koekenpan is een veelzijdig keukengereedschap dat voor alles kan worden gebruikt, van het snel bereiden van spek en eieren tot langzaam gegaarde stoofpotten en sauzen. De beste koekenpannen zijn gemaakt van materialen die niet reactief, hittebestendig en antiaanbakbaar zijn.
Koekenpannen zijn verkrijgbaar in een groot aantal materialen, van gietijzer tot koper, en met verschillende coatings. Welk type koekenpan u ook kiest, het is belangrijk deze goed te onderhouden om er het beste uit te halen.