Habonne Koekenpannen | Gratis Bezorgd! - LUX Pannen
Kiyoh
0
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €75
Niet goed? Geld terug!
Filters

Prijs

Tot

Merken

Materiaal

Diameter

Kleur

Kookplaat

Habonne Koekenpannen

Als je honger hebt en snel iets op tafel moet zetten, helpt het om het juiste gereedschap te hebben. Dit geldt vooral wanneer u een snelle maaltijd bereidt waarvoor slechts één of twee koeke...

Als je honger hebt en snel iets op tafel moet zetten, helpt het om het juiste gereedschap te hebben. Dit geldt vooral wanneer u een snelle maaltijd bereidt waarvoor slechts één of twee koekenpannen nodig zijn. En omdat er zoveel verschillende soorten voedsel worden bereid in een koekenpan, is het belangrijk dat uw set verschillende maten en vormen heeft. Lees verder voor meer informatie over wat een goede koekenpan is en hoe u de beste voor u en uw keuken kunt vinden.

 

 

Wat te zoeken in een goede koekenpan

Een goede koekenpan is duurzaam, efficiënt en gemakkelijk schoon te maken. Hij is ook veelzijdig, wat betekent dat hij kan worden gebruikt om een groot aantal verschillende soorten voedsel te bereiden. Een grote koekenpan is nodig om grote hoeveelheden voedsel tegelijk te bakken, maar kleinere koekenpannen kunnen ook heel handig zijn voor eenpersoonsgerechten en bijgerechten. Als u een koekenpan kiest die geschikt is voor alle soorten koken, hebt u één pan die voor bijna alles kan worden gebruikt. Dat betekent minder schoonmaken, efficiënter gebruik van energie en lagere kosten. Een goede koekenpan is ook mooi om te zien en gaat lang mee.

 

Materiaal van de koekenpan

De koekenpan moet gemaakt zijn van een materiaal dat past bij het soort koken dat u het meest doet. Als je bijvoorbeeld vooral vlees en eieren bakt, moet je een materiaal kiezen dat geschikt is voor deze stoffen. Roestvrij staal is een goede keuze voor een voedselvriendelijk materiaal. Roestvrij staal is een zeer duurzaam materiaal dat ook zeer gemakkelijk te reinigen is. Het verliest zijn kwaliteit en kleur niet na jarenlang intensief gebruik. Roestvrij staal is een slechte warmtegeleider, zodat het voedsel binnenin niet aanbrandt. Met een koekenpan van roestvrij staal behouden al uw gerechten hun oorspronkelijke smaak en voedingsstoffen. De beste roestvrijstalen koekenpannen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal 18/10, dat niet roest of vlekt. Een koekenpan van aluminium is ook een goede keuze. Het is ook een slechte warmtegeleider en zal niet roesten of verkleuren.

 

Duurzaamheid van het handvat van de pan

De beste koekenpannen hebben duurzame en gemakkelijk te reinigen materialen. Het handvat is een ander onderdeel van de pan waar u voor moet zorgen, dus het is belangrijk dat het ook duurzaam is. Een koekenpan met een houten of siliconen handvat is gemakkelijk schoon te maken, maar zal niet lang meegaan. Roest en vlekken zullen snel verschijnen op een metalen handvat. U kunt dit voorkomen door te kiezen voor een koekenpan met een siliconen hoes over het handvat. Deze hoes voorkomt dat het handvat vuil wordt en helpt u de pan schoon te houden.

 

Panconstructie

De vorm van de pan en de dikte ervan spelen ook een belangrijke rol in hoe de pan presteert wanneer u hem gebruikt. Een zware pan geleidt de warmte veel langzamer dan een lichte pan. Het voedsel in de pan zal dus veel minder snel aanbranden. Een dikke pan zal er langer over doen om op te warmen dan een dunne pan. Als u energie en tijd wilt besparen, moet u een dikke pan kiezen met een lage temperatuurinstelling. Als u echter een pan nodig hebt die snel opwarmt en gemakkelijk te bedienen is, kunt u beter een dunne pan kiezen. De beste koekenpannen zijn gemaakt van een legering die dik maar licht is, zoals ijzer en koolstofstaal. Een koekenpan van roestvrij staal is ook een goede keuze, zolang hij niet te dun is.

 

Grootte en vorm van de pan

De grootte en vorm van de pan die u kiest, hangt af van wat u van plan bent ermee te koken. Een grote koekenpan is een goede keuze als u graag veel groenten of stukken vlees tegelijk bakt. Een kleine, ronde koekenpan is een goede keuze als u graag eiergerechten of pannenkoeken bakt. Er moet ook rekening worden gehouden met het materiaal van de pan. Met een dunne en lichte pan kunt u gemakkelijker grotere hoeveelheden voedsel tegelijk bakken, maar duurt het ook langer om op te warmen. Een dikke, zware pan heeft minder tijd nodig om op te warmen, maar is minder geschikt om grotere hoeveelheden tegelijk te bakken. Wanneer u de grootte en vorm van de pan kiest, moet u ook overwegen of u een koekenpan nodig hebt die in de oven kan. Sommige koekenpannen zijn gemaakt voor gebruik op de kookplaat, terwijl andere ook in de oven kunnen.

 

Handige functies

De beste koekenpannen hebben ook enkele extra functies die het koken ermee vergemakkelijken. De beste pannen hebben een lange steel waardoor het gemakkelijker is de pan op te tillen en van positie te veranderen. Deze pannen hebben vaak nog andere kenmerken die het koken vergemakkelijken, zoals een antiaanbaklaag of een schenktuit om vloeistoffen uit te gieten. Een antikleefoppervlak maakt het gemakkelijker om voedsel uit de pan te halen doordat het er gemakkelijk uit glijdt. Een schenktuit vergemakkelijkt het uitgieten van vloeistoffen, zoals olie of water.

 

Soorten koekenpannen: van minst naar meest duur

De volgende soorten koekenpannen zijn gerangschikt van één (dunste en goedkoopste) tot vijf (duurzaamste en duurste). Koekenpannen met een koperen coating zijn het duurst van allemaal. Ze zijn dik en zeer duurzaam, maar ook erg duur. Een koekenpan van ijzer is dikker dan een koperen koekenpan, maar niet zo dik als een gietijzeren koekenpan. Het is een goede keuze als u niet veel geld wilt uitgeven aan een koekenpan. Een koekenpan van gietijzer is dikker dan een koekenpan van ijzer. Het is een goede keuze als u een zeer duurzame koekenpan wilt die lang meegaat. Een koekenpan van roestvrij staal is een goede keuze als u een duurzame en stevige koekenpan wilt die niet veel kost. Een koekenpan van aluminium is een goede keuze als u een koekenpan wilt die snel opwarmt en gemakkelijk te bedienen is.

 

Samenvatting

Een goede koekenpan is er een die duurzaam is, gemakkelijk schoon te maken is, een handvat heeft dat gemakkelijk te onderhouden is en een antiaanbakoppervlak heeft. Een koekenpan moet gemaakt zijn van een materiaal dat past bij het soort koken dat u vaak doet en de juiste dikte en vorm hebben om de warmte goed te verdelen. Als u de tips in dit artikel volgt en een koekenpan kiest die past bij uw kookbehoeften, zult u veel verschillende soorten gerechten kunnen bereiden zonder van pan te hoeven wisselen.

Onze merken
Filter
7 producten
Habonne Habonne ELEGANCE koekenpan Ø 20 cm
HabonneHabonne ELEGANCE koekenpan Ø 20 cm

Op voorraad

Deliverytime

€48,95 Incl. btw
Toevoegen
Habonne Habonne ELEGANCE Koekenpan Ø 28 cm
HabonneHabonne ELEGANCE Koekenpan Ø 28 cm

Op voorraad

Deliverytime

€54,99 Incl. btw
Toevoegen
Habonne Habonne ELEGANCE Koekenpan Ø 24 cm
HabonneHabonne ELEGANCE Koekenpan Ø 24 cm

Op voorraad

Deliverytime

€53,95 Incl. btw
Toevoegen
  • Snelle levering
  • Gratis verzending vanaf €75
  • Niet goed? Geld terug!
Habonne Habonne ELEGANCE Sauspan Ø 20 cm
HabonneHabonne ELEGANCE Sauspan Ø 20 cm

Habonne ELEGANCE Sauspan Ø 20 cm met 2 schenktuiten.

Op voorraad

Deliverytime

€44,95 Incl. btw
Toevoegen
Habonne Habonne ECOVITE Koekenpan Ø 30 cm
HabonneHabonne ECOVITE Koekenpan Ø 30 cm

Op voorraad

Deliverytime

€64,95 Incl. btw
Toevoegen
Habonne Habonne ECOVITE Forte Koekenpan Ø 28 cm
HabonneHabonne ECOVITE Forte Koekenpan Ø 28 cm

Op voorraad

Deliverytime

€77,95 Incl. btw
Toevoegen
Habonne Habonne QUEEN koekenpan Ø 26 cm
HabonneHabonne QUEEN koekenpan Ø 26 cm

Op voorraad

Deliverytime

€58,95 Incl. btw
Toevoegen

Overige categorieën in Koekenpannen

Habonne Koekenpannen

Als je honger hebt en snel iets op tafel moet zetten, helpt het om het juiste gereedschap te hebben. Dit geldt vooral wanneer u een snelle maaltijd bereidt waarvoor slechts één of twee koekenpannen nodig zijn. En omdat er zoveel verschillende soorten voedsel worden bereid in een koekenpan, is het belangrijk dat uw set verschillende maten en vormen heeft. Lees verder voor meer informatie over wat een goede koekenpan is en hoe u de beste voor u en uw keuken kunt vinden.

 

 

Wat te zoeken in een goede koekenpan

Een goede koekenpan is duurzaam, efficiënt en gemakkelijk schoon te maken. Hij is ook veelzijdig, wat betekent dat hij kan worden gebruikt om een groot aantal verschillende soorten voedsel te bereiden. Een grote koekenpan is nodig om grote hoeveelheden voedsel tegelijk te bakken, maar kleinere koekenpannen kunnen ook heel handig zijn voor eenpersoonsgerechten en bijgerechten. Als u een koekenpan kiest die geschikt is voor alle soorten koken, hebt u één pan die voor bijna alles kan worden gebruikt. Dat betekent minder schoonmaken, efficiënter gebruik van energie en lagere kosten. Een goede koekenpan is ook mooi om te zien en gaat lang mee.

 

Materiaal van de koekenpan

De koekenpan moet gemaakt zijn van een materiaal dat past bij het soort koken dat u het meest doet. Als je bijvoorbeeld vooral vlees en eieren bakt, moet je een materiaal kiezen dat geschikt is voor deze stoffen. Roestvrij staal is een goede keuze voor een voedselvriendelijk materiaal. Roestvrij staal is een zeer duurzaam materiaal dat ook zeer gemakkelijk te reinigen is. Het verliest zijn kwaliteit en kleur niet na jarenlang intensief gebruik. Roestvrij staal is een slechte warmtegeleider, zodat het voedsel binnenin niet aanbrandt. Met een koekenpan van roestvrij staal behouden al uw gerechten hun oorspronkelijke smaak en voedingsstoffen. De beste roestvrijstalen koekenpannen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal 18/10, dat niet roest of vlekt. Een koekenpan van aluminium is ook een goede keuze. Het is ook een slechte warmtegeleider en zal niet roesten of verkleuren.

 

Duurzaamheid van het handvat van de pan

De beste koekenpannen hebben duurzame en gemakkelijk te reinigen materialen. Het handvat is een ander onderdeel van de pan waar u voor moet zorgen, dus het is belangrijk dat het ook duurzaam is. Een koekenpan met een houten of siliconen handvat is gemakkelijk schoon te maken, maar zal niet lang meegaan. Roest en vlekken zullen snel verschijnen op een metalen handvat. U kunt dit voorkomen door te kiezen voor een koekenpan met een siliconen hoes over het handvat. Deze hoes voorkomt dat het handvat vuil wordt en helpt u de pan schoon te houden.

 

Panconstructie

De vorm van de pan en de dikte ervan spelen ook een belangrijke rol in hoe de pan presteert wanneer u hem gebruikt. Een zware pan geleidt de warmte veel langzamer dan een lichte pan. Het voedsel in de pan zal dus veel minder snel aanbranden. Een dikke pan zal er langer over doen om op te warmen dan een dunne pan. Als u energie en tijd wilt besparen, moet u een dikke pan kiezen met een lage temperatuurinstelling. Als u echter een pan nodig hebt die snel opwarmt en gemakkelijk te bedienen is, kunt u beter een dunne pan kiezen. De beste koekenpannen zijn gemaakt van een legering die dik maar licht is, zoals ijzer en koolstofstaal. Een koekenpan van roestvrij staal is ook een goede keuze, zolang hij niet te dun is.

 

Grootte en vorm van de pan

De grootte en vorm van de pan die u kiest, hangt af van wat u van plan bent ermee te koken. Een grote koekenpan is een goede keuze als u graag veel groenten of stukken vlees tegelijk bakt. Een kleine, ronde koekenpan is een goede keuze als u graag eiergerechten of pannenkoeken bakt. Er moet ook rekening worden gehouden met het materiaal van de pan. Met een dunne en lichte pan kunt u gemakkelijker grotere hoeveelheden voedsel tegelijk bakken, maar duurt het ook langer om op te warmen. Een dikke, zware pan heeft minder tijd nodig om op te warmen, maar is minder geschikt om grotere hoeveelheden tegelijk te bakken. Wanneer u de grootte en vorm van de pan kiest, moet u ook overwegen of u een koekenpan nodig hebt die in de oven kan. Sommige koekenpannen zijn gemaakt voor gebruik op de kookplaat, terwijl andere ook in de oven kunnen.

 

Handige functies

De beste koekenpannen hebben ook enkele extra functies die het koken ermee vergemakkelijken. De beste pannen hebben een lange steel waardoor het gemakkelijker is de pan op te tillen en van positie te veranderen. Deze pannen hebben vaak nog andere kenmerken die het koken vergemakkelijken, zoals een antiaanbaklaag of een schenktuit om vloeistoffen uit te gieten. Een antikleefoppervlak maakt het gemakkelijker om voedsel uit de pan te halen doordat het er gemakkelijk uit glijdt. Een schenktuit vergemakkelijkt het uitgieten van vloeistoffen, zoals olie of water.

 

Soorten koekenpannen: van minst naar meest duur

De volgende soorten koekenpannen zijn gerangschikt van één (dunste en goedkoopste) tot vijf (duurzaamste en duurste). Koekenpannen met een koperen coating zijn het duurst van allemaal. Ze zijn dik en zeer duurzaam, maar ook erg duur. Een koekenpan van ijzer is dikker dan een koperen koekenpan, maar niet zo dik als een gietijzeren koekenpan. Het is een goede keuze als u niet veel geld wilt uitgeven aan een koekenpan. Een koekenpan van gietijzer is dikker dan een koekenpan van ijzer. Het is een goede keuze als u een zeer duurzame koekenpan wilt die lang meegaat. Een koekenpan van roestvrij staal is een goede keuze als u een duurzame en stevige koekenpan wilt die niet veel kost. Een koekenpan van aluminium is een goede keuze als u een koekenpan wilt die snel opwarmt en gemakkelijk te bedienen is.

 

Samenvatting

Een goede koekenpan is er een die duurzaam is, gemakkelijk schoon te maken is, een handvat heeft dat gemakkelijk te onderhouden is en een antiaanbakoppervlak heeft. Een koekenpan moet gemaakt zijn van een materiaal dat past bij het soort koken dat u vaak doet en de juiste dikte en vorm hebben om de warmte goed te verdelen. Als u de tips in dit artikel volgt en een koekenpan kiest die past bij uw kookbehoeften, zult u veel verschillende soorten gerechten kunnen bereiden zonder van pan te hoeven wisselen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »